Avrasya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, Uzakdoğu’dan ülkemize gelen bu farklı meyvenin saymakla bitmeyen faydalarını ve nasıl yenilmesi gerektiğini anlatıyor.Meyvelerin kralı rambutanın faydalarıGerçek bir antioksidan kaynağı olan rambutan, serbest radikallerle savaşarak hastalıklara karşı vücudu koruyor. Güçlü antioksidanlar sayesinde kanserden, kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığa karşı vücudu dirençli kılıyor. Bunların yanı sıra;
- Yapılan araştırmalar rambutanın anti-diyabetik bir besin olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla diyabet hastaları tercih edebilir
- Lif yönünden zengin olması hem kilo vermeye yardımcı olur hem de sindirim sistemini düzenler,
- Düşük enerji içeriği sebebiyle diyetlerde güvenle tüketilebilir,
- İçeriğinde yer alan bol miktarda A,C,K vitaminleri sayesinde kemik gelişimi için önemli bir meyvedir,
- Demir yönünden de zengin olan rambutan meyvesi anemi hastalarına destek olabilir.
- Yüksek miktarda C vitamini içeren rambutan meyvesi, sperm sayısını ve kalitesini arttırır,
- Vücuttaki hücre hasarlarını tedavi etmede önemli bir yardımcıdır,
- Vücuttaki kan dolaşımını düzenler,
- Cilt için çok iyi bir besin olan rambutan meyvesi, deride oluşan hastalıklara iyi geldiği gibi cilde doğal bir parlaklık kazandırır,
- Lif sayesinde kabızlık çeken kişiler için tercih edilebilir.
- 1 adedi yaklaşık 17 kkal olan rambutan meyvesini 2-3 adedini ara öğünde tercih edebilirsiniz.