Bal ve Tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır.Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal,asırlarca hayatiilaç olarak kullanılmıştır.Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili birilaç olarak kabul etmişlerdir.Bal hertürlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızınkullanılabilmektedir.Bugünün tıp ilmi,balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığındaşeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir. YORGUNLUK Araştırmayı yapan Dr.MİLTON, bir bardak su içerisinde =BD kaşık bal ve biraztoz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığıtakriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığınıtesbit etmiştir. SOĞUK ALGINLIĞIBir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz Tarçın günde üç defa yenir.Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesiiçin de geçerlidir. YAŞLILIKBal ve Tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetiniönler.4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak biriçecek hazırlanır. Günde 3-4 defa =BC bardak miktarında içilir. Deriyidiri,taze ve yumuşak tutar, yıpranmasını durdurur. KALP HASTALIKLARIBal ve Tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veyamarmelat yerine ekmek üzerine sür.Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizindenkorur.Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizdenkilometrelerce uzakta olacaklardır.Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadankalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir. KANSERJaponya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleriüzerinde başarılı olunmuştur.Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşıkTarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİHergün kullanılan Bal ve Tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir vevücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.araştırmacılara göre Bal,birçok Vitamin ve büyük miktarda demiriçermektedir.Balın düzenli kullanılması, Akyuvarlar içerisindeki, bakteriler veviruslerle savaşan,korpuskülleri de kuvvetlendirir. DİŞ AĞRISIBir kaşık toz Tarçın ve 5 tatlı kaşığı Bal karışımı ağrıyan dişe tatbikedilir.Ağrı kesilene kadar günde üç defa uygulanır. HAZIMSIZLIK & GRİPToz Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asitoluşumunu ve hazımsızlığı önlerİspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin gripmikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır. İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARIİki kaşık toz Tarçın,bir tatlı kaşığı Bal, ılık su içerisinde eritilipiçilir.İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir. KOLESTEROLİki kaşık Bal, Üç tatlı kaşığı Toz Tarçın,450 gr.demlenmiş çay içerisindeeritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10düşecektir.Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastalarıiçin uygulanabilir.Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bilekolesterolün düşmesine yardımcı olabilir. MİDE AĞRILARIBal ve Tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleriiçin de yararlı olduğu saptanmıştır. GAZHindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazıgiderdiğini göstermiştir. SAÇ DÖKÜLMESİSaçı dökülenlerle tepesi açılanlar için sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşıkbal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan öncebaşa sürülür ve yaklaşık 15 dakika beklendikten sonra yıkanır.5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir. SİVİLCELER VE DERİ3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan öncesivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır..Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.Egzama,mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçınkarışımı uygulanır ZAYIFLAMABir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır.Hergünkahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.Düzenli uygulanırsa kilo verilir.Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde ,yüksek kalorili diyet alınsabile, vücutta yağın birikmesine engel olur.
SAĞLIK
Yayınlanma: 09 Ocak 2025 - 17:39
Güncelleme: 09 Ocak 2025 - 17:47
Her Derde DeveBal'ın Mücizesi
Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 OCAK 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır.
SAĞLIK
09 Ocak 2025 - 17:39
Güncelleme: 09 Ocak 2025 - 17:47