Gıda ve tarımın önemini kalbine alan, bu süreçte üniversite öğrencilerini hedefleyen ve yeni dönem konseptini “Tarladan Sofraya Sürdürülebilirlik” olarak belirleyen Agroweekend etkinliği bu sene de ilk senesinde olduğu gibi Feast ev sahipliğinde Feast üretim tesislerinin bulunduğu kampüste gerçekleşti. 16-17 Aralık 2023 tarihlerinde 4.sü düzenlenen Agroweekend etkinliği Bostanlı Rotary & Rotaract, Naturel Rotary & Rotaract, İzmir Ekonomi Rotaract kulüplerinin desteğiyle İzmir’deki üniversitelerin çeşitli bölümlerinden seçilen 100’e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Oldukça ses getiren etkinlikte sürdürülebilirlik temelli yaklaşımlar ele alındı ve önemli bir çalıştay gerçekleştirildi. 4 üniversiteden 100’ yakın öğrenci katıldıEge Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden katılım sağlayan öğrenciler etkinliğin ilk gününü tarım & sürdürülebilirlik ile ilgili önemli konuları hem iş dünyasının profesyonellerinden hem de ilgili üniversitelerde görev alan öğretim görevlilerinden dinleyerek ilham dolu geçirdiler. Etkinliğin ikinci gününde ise gruplara ayrılan öğrenciler mentorları ile birlikte sürdürülebilir tarım uygulamaları kapsamında tarımsal üretim süreçlerinde yaşanan sorunlara yönelik çözümler üretmeye çalıştılar. Aynı zamanda hem Feast üretim tesisini hem de E. Özgörkey Group Bünyesinde yer alan Key Müze’yi ziyaret etme fırsatı buldular.İkinci günün sonunda Agroweekend ekibi tarafından belirlenen, sektörün önemli isimlerinden oluşan jüri heyeti, tüm öğrencilerin hazırladığı sunumları değerlendirerek ilk 3 grubu belirledi. İlk 3’e giren gruplardaki öğrenciler Feast’te staj imkânı kazandılar. Katılımcılar aldıkları eğitimler ve mentörlerle sürdürülebilirlik konusunda fikir alışverişinde bulunmanın yanı sıra, sektörün uzmanlarıyla yakın temasta iletişime geçme imkânı buldu. Etkinlik, gençlerin tarım ve gıda üretimi alanındaki sürdürülebilir çözümlere katkı sağlamasına olanak tanıdığı için hem öğrenciler hem de sektörü profesyonelleri için büyük önem taşıyor.Sürdürebilirlikte hedefimiz gençler!Agroweekend 2023 etkinliğinde İzmir’in önde gelen üniversitelerinden öğrencilere ev sahipliği yapan Feast; 2023 yılında sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmişti. Feast Pazarlama Müdürü Tuğçe Işıksoy, “Bu özel etkinlikte, sürdürülebilir tarım ve gıda üretimi konularında fikir alışverişinde bulunmak ve çözümler üretmek için üniversite öğrencileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Feast olarak, 2023 yılında su tüketiminden enerji üretimine, gıda israfını azaltmadan atık yönetimine kadar bir çok konuda yeni projeler geliştirmeye, her geçen gün Dünya için daha faydalı olmaya çalışıyoruz. "Tarladan Sofraya Sürdürülebilirlik" temasıyla düzenlenen bu etkinliğin ev sahipliğini ilk senesinde olduğu gibi bu yıl da üstlenmekten dolayı gurur duyuyoruz. Bu hafta sonu boyunca, sektördeki alanında uzman kişilerin paylaşımları, öğrencilerimizin gruplara ayrılarak gerçekleştirdikleri sunumlar ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına odaklanan çalıştaylar sayesinde yine katma değerli işler ürettiğimizi ve esas odaklanmamız gereken gençliği bilinçlendirmeye bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyoruz. Genç zihinlerin sürdürülebilirlik konusunda sahip oldukları bakış açılarının, geleceğe yönelik çözümlerin şekillenmesinde kilit bir rol oynayacağına eminiz!” ifadelerini kullandı.
EKONOMİ
Yayınlanma: 12 Ocak 2024 - 00:48
Güncelleme: 12 Ocak 2024 - 00:51
Agroweekend 2023'ün Ev Sahibi Feast Oldu
Günümüzde değişen iklim koşullarıyla birlikte tarımın önemi her geçen gün artarken bu kapsamda düzenlenen bilinçlendirme çalışmaları da hız kazandı.
EKONOMİ
12 Ocak 2024 - 00:48
Güncelleme: 12 Ocak 2024 - 00:51
İlginizi Çekebilir